Гъвкав дизайн. Устойчиво използване.

Спираловидни стълби

Спираловидните стълби са елегантен и функционален начин да добавите структура и стил във вашето пространство. 

Цената на интериорните вити стълби зависи от конкретните спецификации и размери, които изберете. Ние се стремим да предоставим конкурентни цени за качествени стълби, които ще ви удовлетворят както визуално, така и функционално.

Нашите интериорни спираловидни стълби са проектирани с висок стандарт за качество и се характеризират с елегантност и издръжливост. Те са подходящи за различни интериорни дизайни и стилове, предоставяйки възможност за персонализация. Не пропускайте да разгледате нашата богата селекция от  спираловидни стълби и интериорни стълби с цена, която ще ви зарадва.

Спестяващи място стълби

С нашите спестяващи място стълби имате възможността да използвате пространството ви максимално ефективно. Те са идеални за съществуващи или нови проекти и предоставят възможност за достъп до различни нива във вашия дом.Ние се стремим да предоставим конкурентни цени за качествени стълби, които не само спестяват място, но и допринасят за визуалната привлекателност на вашия интериор.Нашите метални и дървени стълби се изработват с внимание към детайлите и се характеризират с издръжливост и елегантност. Те са подходящи за разнообразни интериорни дизайни и стилове, предоставяйки възможност за персонализация. Открийте нашите спестяващи място стълби и интериорни стълби с цена, която да ви удовлетвори и допринесе за усъвършенстването на вашия дом.

Външни стълби

Ние предоставяме висококачествени стълби, подходящи за външна употреба, които не само предоставят функционалност, но и допринасят за естетиката на вашата външна фасада и екстериор.

Нашите външни стълби са проектирани с внимание към издръжливостта и устойчивостта на времето. Те предоставят надеждност и сигурност за вашия вход, тераса или други външни пространства.

Ние се стремим да предоставим конкурентни цени за качествени стълби, които ще подчертаят естетиката на вашия вход и ще осигурят удобство и сигурност.

Нашите метални стълби за външна употреба са изработени от здрави материали, които са устойчиви на влиянието на околната среда. Те се предлагат в различни стилове и дизайни, предоставяйки възможност за персонализация и съчетаване с конкретните изисквания на вашето пространство. Нашият приоритет е да ви предоставим външни стълби с изключително качество и стойност.

Тавански стълби

С нашите тавански стълби, можете да достигнете до различни нива във вашата къща или офис, осигурявайки удобство и ефективно използване на пространството. Те се предлагат в различни стилове и размери, което ви позволява да изберете точно този, който отговаря на вашите нужди.

Нашият асортимент от тавански стълби са създадени с внимание към детайла и устойчивост на времето. Те предоставят практичност и елегантност на вашия интериор.

Нашият асортимент от тавански интериорни стълби включва както метални, така и дървени варианти, които се характеризират с издръжливост и индивидуален стил.

Ние ви предоставяме възможността да персонализирате вашите стълби и да ги адаптирате към вашите интериорни нужди и стилове.

Открийте нашите тавански стълби за вашия интериор и с цена, която ще отговори на вашите очаквания и ще придаде функционалност и красота на вашето пространство.

Ключови характеристики на стълбите Minka

Изберете си стълба – спестете място и време

Стълба може да ви потрябва по всяко време във вашия дом. Било то да завиете крушка; да окачите картина, да боядисате тавана, да стигнете до по-висока точка в дома си поради една или друга причина. Стълбите обаче служат и да свържат различните нива във вашия дом. Ако живеете в апартамент стълбата в коридора се строи според проекта на сградата, за нея има довършителни работи, с които я правите и визуално привлекателна.


В еднофамилна къща обаче, на няколко етажа, във вилата, в студио апартамент, за качване до мансардата, това, което се нарича интериорна стълба, или вътрешна стълба е неизменна част от дома.


Нашите цели в тази статуя са много прости и ясни. Искаме да ви помогнем да разберете по-добре как да изберете правилната интериорна стълба за дома си или работна стълба, за да имате функционално и красиво вътрешно пространство, или да вършите работата си безопасно.

Ще започнем с четирите ключови елементи за една преди избора на една стълба: височина, функционалност, материали и уникални продуктови решения.



Особености при видовете стълби

 

Всяка стълба има своите особености. Домашните стълби може да са най-обикновени и да са пригодени за височината в дома. Те трябва да са безопасни и да се ползват лесно, за да не се превръщат в тежест на домакинството.

 

Стълбите за работните обекти трябва да отговарят на повече изисквания и да предоставят по-широк обхват на функционалност. В този смисъл по цената на една стълба и по нейните характеристики може да се ориентирате за нейното предназначение.

 

Височина на стълбата

 

Интериорните стълби и таванските стълби се предлагат по каталог. Вие като потребители ги разглеждате и ако отговарят на визията, която търсите влизате в контакт с производителя или доставчика им, за да определите височината и начина на монтаж.

Най-важният фактор при изборът на една работна стълба обаче е нейната височина. Често срещана грешка е да мислите, че вашата стълба ще достигне по-високо, отколкото е. Необходимата височина на достигане определя правилния размер на стълбата.

 

За да сте сигурни, че ще изберете стълбата, която е най-подходяща за вашите нужди, следвайте таблица за безопасност дадена от производителя. Тъй като няма установен стандарт различните производители задават свои такива, които са съобразени с общи правила за безопасност.

 

Най-високото разрешено ниво на стоене на стълба е две стъпала надолу от върха. Човек, стоящ по-високо, може да загуби равновесие и да падне. Максималната безопасна височина за достигане на човек е приблизително 121 см по-висока от височината на стълбата. Например, типичен човек може безопасно да достигне таван от 242 см по стълба от 121 см. Това се отнася за стандартните стълби без удължение.

 

Относно стълбите с удължение, там също има особености. Удължените стълби трябва да са в диапазона 213-308 см по-дълги от най-високата опора или контактна точка, която може да бъде линията на стената или покрива. Това ще позволи достатъчно дължина за правилна настройка, припокриване на секциите на стълбата, ограничения на височината на най-високото ниво на стоене и, където е подходящо, удължаване на стълбата над линията на покрива. Най-високото ниво на изправяне е четири стъпала надолу от върха.

 

Иначе казано, ако удължената стълба е висока 487 см, за да е безопасно ползването, човек трябва да достигне до 457 см. Иначе казано удължената стълба трябва да е няколко фута по-висока от височината, която трябва да достигнете, Височината до улея или горната опорна точка трябва да е до 244 см.

 

*Забележка тези размери са дадени за човек, с височина 170 см, който ще ползва обикновена стълба или удължена стълба. В този смисъл ако човек е по-висок, тогава ще му трябва по-висока стълба, за да е в нивото на безопасност при ползване на работен обект. Опорните точки за удължените стълби отразяват припокриването на секциите, ъгъла на стълбата или 91 см удължение над линията на покрива.

 

Стълби според предназначението и ниво на изпълнение

 

Интериорна стълба – те може да са прави стълби или спираловидни стълби. Спираловидните са много елегантни и се правят в различни дизайни, така че клиентите да имат голям избор за своя интериор. Те се наричат още вити стълби и са най-често използвани в съвременните еднофамилни къщи. Елегантността, която придават в интериора е несравнима.

 

Тавански стълби – този вид стълби са по-скоро прави стълби, те може да се прибират или да се монтират като постоянни, но със сигурност трябва да са здрави и добре подсигурени, за да гарантират сигурността на хората, които ги ползват.

 

Външни стълби – има и такъв вид стълби, които свързват нивата на сградата откъм екстериора. Те се правят подсилени, така че да издържат на атмосферните условия, защото са целогодишно изложени на всичко, което се случва навън.

 

Работни стълби

 

Комбинацията от експлоатационни характеристики и товароносимост определя нивото на ефективност на стълбата. В този смисъл има 4 вида стълби според стандарта и предназначението им.

 

Стандартна стълба – лек товар, основен дизайн. Това са най-основните стълби, които са предназначени и за домашно ползване. Те са предназначени да носят товар до 102 кг.

 

Стълби с разширен обхват – това са стълби, които все още спадат към стандартните дизайни, но вече с възможност да носят средно натоварване и имат иновативен дизайн, който позволява по-разширена функционалност. Тяхната товароносимост е 113-115 кг.

 

Професионални стълби – самото им име издава, че това са стълби за професионални работници, които ползват стълбите всеки ден на работни обекти. Техният дизайн е подсилен, за да са здрави и издръжливи стълбите в ежедневното им ползване на различните обекти. Тяхната товароносимост е 136 кг.

 

Индустриални стълби – този вид стълби са един подобрен вариант на професионалните, защото се използват в работна среда, която е много по-негостоприемна за работниците. В този смисъл, дизайнът е най-висок клас, с най-високо ниво на издръжливост. Тяхната товароносимост може да достигне до 170 кг.

 

Видове стълби според материала за изработка

 

Много по-вероятно е интериорните стълби да бъдат изработени от микс материали, например метал и дърво, метал и пластмаса, метал и фибростъкло. По-този начин се създава красивият дизайнерски елемент, който определя визията на стълбата. Когато избирате стълба за вътрешното пространство, можете да изберете на базата на това от какъв материал е направена.

 

Производителите дори сами ви дават възможност да изберете от няколко вида дърво; бук или дъб, орех, смърч и други. Също така ви дават възможност да изберете цвета на металния парапет. Не са изключени варианти, в които избирате изцяло дървена вътрешна стълба.

 

Външните стълби както казахме са по-скоро от един материал. Те са метални и се произвеждат като вариант, който да изберете според височината. Материалът, от който се изработват е много здрав, най-често стомана

Относно работните стълби Пазарът предлага стълби, изработени както от дърво, фибростъкло, алуминий или и други материали. Всеки материал предлага уникални предимства, подходящи за определени условия, приложения или предпочитания.

 

Например стълбите от фибростъкло са подходящи за използване от електротехници, защото не са проводници на електрически ток. Те се проектират да издържат на висока температура. Могат да се оцветят в цвят, който да се вижда отдалече. Те не ръждясват и не корозират.

 

Стълбите от алуминий от своя страна. Също не корозират и не ръждясват, но не са подходящи за ползване при електрически обекти. Те обаче са леки, но много здрави и са подходящи за други строителни обекти, далече от електрическата мрежа.


Когато видите стълба изработена от нетрадиционен материал, потърсете неин еквивалент, за да сравните. Стълбите, които избирате, без значение дали са за домашен монтаж или за работни цели, трябва да са изключително безопасни за вашето здраве, да осигуряват ниво на подсигуреност, а оттам насетне всичко да е в ръцете на техния ползвател, който да научи техниката на правилно ползване.

 

Още съображения при избора на стълба

 

Удобно ли ви е да изкачвате вита стълба, удобна ли ще е стълбата към тавана? Разгледайте функционалния дизайн на моделите, така че да пасва на интериора на дома, но и да сте сигурни, че ще изпитвате удобство и лекота при ползване на стълбата. Парапетът трябва да е сигурен и да ви носи гаранция за безопасното ползване на стълбите от страна на всички членове на семейството и на гостите.

 

При таванските стълби е още по-важно да са подсигурени добре, защото при тях качването не е толкова елегантно както при спираловидните вътрешни стълби. При таванските стълби е по-вероятно да се катерите, затова трябва да имате опора, къде да се хванете при изкачването. Стъпалата също трябва да носят сигурност.

 

Относно работните стълби също има някои важни правила. Днес пазарът е пренаситен с различни модели и може да е трудно да се ориентирате.

 

Ако работите ежедневно на различни обекти, можете да изберете мултифункционална стълба. Известни също като комбинирани стълби, стълби всичко в едно или стълби „3 в 1“, многофункционалните стълби са невероятно гъвкави части от оборудване, които могат да бъдат конфигурирани в различни позиции, за да отговарят на различни задачи. Една многофункционална стълба може да свърши работата като стъпало, разтегателна стълба и работна платформа! В този смисъл тя е подходяща за професионалисти, а според това дали са в тежката индустрия, вече може да се търси и подсилен дизайн.

 

Стълби за неравен терен – името издава предназначението на този вид стълби. Не всеки обект е равен, така работниците трябва да се ориентират много добре и ако се наложи да използва стълба, която да им даде сигурност и стабилност при работа на терен, а оттам и по-добра производителност. Има много голямо значение също дали почвата под краката на работещите е твърда или мека, като това ще повлияе на позиционирането на стълбата. При всички положения стъпаловидните стълби са по подходящи за неравен терен от удължени стълби, защото те имат 4 точки на контакт със земята.

 

Компактен дизайн за съхранение и транспорт – не малко фирми използват стълби, които лесно пренасят от обект на обект. В този смисъл, това са стълби с компактен дизайн, който предполага лесната мобилност на стълбата. Тези стълби обаче не са подходящи за големи височини. Компактността им предполага една ограниченост на височината. Така че те се избират според преценка нуждите на самите им ползватели.

 

Стълби за безопасна работа около електричество – вече споменахме, че такива стълби се правят от фибростъкло, което не е проводник на електрически ток. Електротехниците работят с различни стълби от строителните работници и бояджиите, защото трудът им е в близост до места с високо напрежение. Когато обаче на строителни работници също им се наложи работа в такава среда, те трябва също да използват стълби, които ще им осигурят безопасност.

 

Стълби с платформи – най-често стълбите са платформи са в пирамидален дизайн, когато се поставени в работна среда. Те има платформа на върха на стълбата, върху която работниците ще имат по-добра опора. Платформата обаче не е на самия връх, а е подсигурена според мерките за безопасност, така че да е на едно ниво под самия връх на стълбата.

 

Избор на стълба и използване – заключение

 

Интериорните стълби на пазара се предлагат в голямо разнообразие на дизайна. Това обаче не е достатъчно. Разгледайте много добре моделите, вижте снимките, които предлагат различните гледни точки към интериора. Също така проверете материалите, цветовете. Може да се наложи дори консултация за височината и пригаждане за интериора на вашия дом.


Относно работните стълби, трябва да купувате такива, които отговарят на съответния европейски стандарт. И такава, на която ясно е отбелязано натоварването, което може да издържи безопасно.

 

Ако наемете или вземете назаем оборудване, преди да го използвате, го прегледайте много внимателно, за да се уверите, че няма вдлъбнатини или цепнатини. Крачетата също трябва да са нехлъзгащи се и в добро състояние.

 

При използване на стълбата, уверете се, че поддържате три точки на контакт върху стълбата, когато се катерите, слизате или работите. Това означава, че трябва да държите две ръце и един крак или една ръка и два крака на стълбата през цялото време. Прочетете повече за безопасността на преносимите стълби, за ъгъла на поставяне според обекта и височина, и всички други правила.

 

Фотоволтаични системи

Фотоволтаични системи

През последните години инвестирахме сериозно в разширяването на нашите фотоволтаични системи. Всяка свободна площ на покривите на фирмените ни сгради се използва за закрепване на допълнителни соларни панели. През последните години вече успяхме да осигурим по-голямата част от нашето производство с чиста слънчева енергия. Можем дори да управляваме нашите вътрешни станции за електронно зареждане с нашите фотоволтаични системи. Ето защо ние подкрепяме и използването на електрически и хибридни автомобили от нашите служители.

Верига на стойността

Верига на стойността

Всички материали за нашите продукти идват от Европа.
Получаваме повечето части директно от Австрия, следвана от Германия, Италия, Босна, Полша и Финландия.
В нашите две локации в Австрия обработваме доставените части и опаковаме готовите продукти.
От нашето централно местоположение ние изпращаме нашите стълби до нашите търговски партньори по целия свят или директно до нашите клиенти.

Пестене на енергия

Енергоефективни стълби

Всички материали за нашите продукти идват от Европа.
Получаваме повечето части директно от Австрия, следвана от Германия, Италия, Босна, Полша и Финландия.
В нашите две локации в Австрия обработваме доставените части и опаковаме готовите продукти.
От нашето централно местоположение ние изпращаме нашите стълби до нашите търговски партньори по целия свят или директно до нашите клиенти.

Висококачествени материали

Качествени материали за стълби

Ние разчитаме на висококачествени материали и компоненти, които в идеалния случай издържат цял живот. 

Нашите тавански стълби обслужват милиони клиенти от десетилетия.

Dias Supply - E-Commerce B2B Platform in Bulgaria
Вашата количка е празна.

Към магазина